Proto: 'Ruik mijn kans als Zitka naar het EK gaat'

Nico Wieme
| 0 reacties
Proto: 'Ruik mijn kans als Zitka naar het EK gaat'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht speelt zondag de bekerfinale tegen AA Gent. In principe zal Silvio Proto bij paars-wit tussen de palen plaatsnemen. De Anderlechtdoelman spreekt klare taal wat zijn ambities betreft. Hij wil koste wat het kost weer de nummer één worden.

Zondag vormt het Koning Boudewijnstadion het strijdtoneel voor de finale van de Beker van België. AA Gent neemt het daarin op tegen vicekampioen Anderlecht. Silvio Proto, die tijdens deze bekercampagne het doel van de Brusselaars verdedigde, wil maar al te graag de kroon op het werk zetten. In de Belgische kranten laat de doublure van Daniel Zitka uitschijnen dat hij en de Tsjech nooit de beste maatjes zullen zijn. Daarvoor zijn de belangen te groot. Tocht heeft hij respect voor zijn concurrent.
                                       
“Als ik met een goeie prestatie de club de beker kan bezorgen, dan vergeet ik alles wat ik dit jaar heb moeten meemaken”, zegt Proto in de kranten. “De beker omhoog steken maakt alles goed.” Onder andere voorzitter Roger Vanden Stock liet al verstaan dat het niet slecht zou zijn als Proto volgend seizoen andere oorden opzocht.
 
Proto spreekt klare taal als het over zijn toekomst gaat. “Een uitleenbeurt bij een andere Belgische club zie ik niet zitten. Het zou al het buitenland moeten zijn. Ik heb alle kwaliteiten om bij Anderlecht in doel te staan. De situatie waarin ik nu zit, is heel moeilijk, maar niet ondraaglijk. Ik zit bij de beste club van België. Ik blijf werken om weer eerste doelman te worden. Meer kan ik niet.”
                                        
Eerste doelman Zitka liet enkele weken geleden noteren dat hij het beter zou vinden, mocht Proto volgend seizoen andere oorden opzoeken. Het is duidelijk dat de Belg van Italiaanse origine het daar niet mee eens is. Toch is de Belg met Italiaanse roots realistisch. “Als de verhoudingen voor volgend seizoen tussen de doelmannen niet veranderen, dan moet ik wellicht op zoek naar een andere club. Ik wil absoluut spelen”, klinkt het.         
                                         
Proto ziet echter mogelijkheden bij Anderlecht. “Daniel Zitka gaat naar het EK en zal een deel van de voorbereiding missen. Misschien ligt daar wel mijn kans. Ik heb het grootste respect voor Zitka, maar hij zal me wel begrijpen”, besluit hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties