Rosetti trapt af, De Bleeckere moet even wachten

Nico Wieme
| 0 reacties
Rosetti trapt af, De Bleeckere moet even wachten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet Frank De Bleeckere, maar Roberto Rosetti is door de UEFA aangeduid om de openingswedstrijd van het EK te fluiten. De Bleeckere moet wachten tot volgende week donderdag. Dan krijgt hij Duitsland-Kroatië voorgeschoteld.

Zaterdag om 18u00 begint het Europees Kampioenschap voetbal. Tsjechië en gastland Zwitserland hebben de eer om het voetbalfestijn op gang te trappen. De UEFA maakte donderdagvoormiddag de namen van de scheidsrechters bekend, die de eerste twaalf wedstrijden mogen fluiten. Frank De Bleeckere krijgt Duitsland-Kroatië voorgeschoteld. Het duel uit groep B vindt donderdag 12 juni in Klagenfurt (Oostenrijk) plaats.
 
De Oost-Vlaming is aan zijn derde eindtornooi bezig. Vier jaar geleden was hij vierde official tijdens het EK in Portugal. In 2006 vierde De Bleeckere zijn entree als scheidsrechter op een eindronde. Op het WK in Duitsland kreeg hij vier wedstrijden toegewezen: de groepsduels Argentinië-Ivoorkust en Japan-Kroatië, de achtste finale tussen Engeland en Ecuador en de kwartfinale Italië-Oekraïne.
 
Roberto Rosetti krijgt de eer het EK op gang te fluiten. De 40-jarige Italiaan is sinds 2002 als internationale scheidsrechter actief. Het WK van 2006 viel hem toevallig in de schoot. Rosetti was aanvankelijk niet geselecteerd door de FIFA, maar toen vier collega’s om verschillende reden afhaakten, onder wie zijn landgenoot Massimo De Santis, die uiteindelijk niet weerhouden werd wegens zijn aandeel in het grote Italiaanse omkoopschandaal, mocht Rosetti toch nog opdraven.
 
In Duitsland floot de manager van een ziekenhuis net als De Bleeckere vier duels, waaronder de achtste finale tussen Spanje en Frankrijk. Het voorbije seizoen was Rosetti ook actief tijdens de terugmatch in de halve finales van de Champions League tussen Chelsea en Liverpool (3-2).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties