Barnetta: 'Geduld nodig tegen Tsjechië'

Nico Wieme
| 0 reacties
Barnetta: 'Geduld nodig tegen Tsjechië'
Foto: © SC

Na een voorbereidingsperiode van twee jaar, waarin Zwitserland enkel oefenwedstrijden gespeeld heeft, breekt deze namiddag het moment van de waarheid aan. In het St.-Jakobs-Park van Basel opent de thuisploeg het EK tegen Tsjechië.

Bij Zwitserland zal bondscoach Köbi Kuhn vermoedelijk de nadruk op defensieve stabiliteit leggen. Een solide verdediging was ook de sleutel tot succes voor de Zwitsers tijdens het voorbije WK in Duitsland. Zonder één enkele tegentreffer geïncasseerd te hebben, gingen de Zwitsers er in de achtste finales na het nemen van strafschoppen uit tegen Oekraïne.
 
De Zwitserse nationale ploeg heeft de voorbije dagen uitvoerig video’s over Tsjechië bestudeerd. Het viel hen op hoe snel de Tsjechen kunnen omschakelen bij balherovering. “We zullen veel geduld nodig hebben om hun blok te overmeesteren”, laat sterspeler Tranquillo Barnetta (foto) in de Neue Zürcher Zeitung optekenen. “We moeten rustig blijven en als de kans zich voordoet, slaan we ijskoud toe. We beginnen de wedstrijd niet met als doel een punt te halen.”
 
De Zwitsers weten wie ze in de gaten moeten houden: Jan Koller. Daarvoor rekent Kuhn op Patrick Müller, die met zijn ervaring uit 78 interlands de defensie moet organiseren. De Lyonverdediger is er zich van bewust dat zijn verdediging niet elk kopbalduel tegen de lange Tsjech kan winnen. Belangrijker vindt hij de afvallende bal en wat er rondom Koller gebeurt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties