Argentinië redt in slotfase een punt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Argentinië redt in slotfase een punt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Argentinië heeft net als aartsrivaal Brazilië geen hoge ogen gegooid in de WK-kwalificatiecyclus in de Conmebol-zone. Pas diep in de toegevoegde tijd van de tweede helft kon een 1-1-gelijkspel uit de brand gesleept worden tegen Ecuador.

Argentinië knoeide voor de pauze dat het geen naam meer had. De bal kwam maar niet bij de spitsen Sergio Agüero en Lionel Messi. De Ecuadoriaanse spitsen Joffre Guerrón en Carlos Tenorio waren aan de overzijde veel gevaarlijker. Na een sublieme aanval kwam Ecuador dan ook oververdiend op voorsprong in Buenos Aires. Tenorio legde met een knappe hakbal af tot bij Patricio Urrutia en die knalde de bal vanop twintig meter via de onderkant van de dwarsligger in doel. Argentinië probeerde evenwel meteen te antwoorden via Julio Ricardo Cruz en Agüero, maar zonder resultaat.

Het zag er lange tijd naar uit dat Argentinië voor het eerst sinds 1993 nog eens een WK-kwalificatieduel in eigen huis zou gaan verliezen, maar in de 94ste minnut zorgde Rodrigo Palacio toch voor een punt. Een wanhoopsuittrap van doelman Roberto Abbondanzieri belandde over twee verdedigers bij hem, Palacio knalde op doel, de bal werd slecht gekeerd door doelman José Cevallos waardoor de bal alsnog de doellijn overschreed. 

Door dit gelijkspel blijft Argentinië tweede in de stand in de Conmebol-zone. Ecuador schiet niets op met het puntje en blijft 8ste op tien landen. Dat Chili met 0-2 ging winnen bij Bolivia, was voor hen dan ook een slechte zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties