VK on Tour 14: Vienna

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 14: Vienna
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje heeft de psychologische barrière van de kwartfinale overleefd. Vierenveertig jaar na de eerste Europese titel is het tijd om opnieuw te oogsten voor ‘La Seleccion’. Vienna Waits for you.

Vanuit Wenen

You've got your passion, you've got your pride
but don't you know that only fools are satisfied?
Dream on, but don't imagine they'll all come true
When will you realize, Vienna waits for you? (Billy Joel, Vienna)
 
Santiago Bernabéu, Madrid, 21 juni 1964. José Pareda en Marcellino schenken Spanje tegen de Sovjet-Unie de eerste en enige prijs uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. In de 44 jaar na de grote triomf werden de Spanjaarden iedere keer opnieuw bij de grote favorieten gerekend, maar keer op keer, een verloren finale op het EK 1984 in Frankrijk niet te nagesproken, faalde La Seleccion in de kwartfinale.

Psychologische barrière
 
“We hebben de psychologische barrière overschreden”, klonk het in koor bij bondscoach Luis Aragonès en penaltypakker/man van de match Iker Casillas. Maar dat wil niet zeggen dat de Spanjaarden mogen berusten, willen ze niet toegevoegd worden aan het rijtje van falende nationale selecties.
 
Dromen is toegestaan. Meer zelfs, het is zelfs een verplichting om je doelen in het leven te bewerkstelligen. De levensloop gaat echter ook gepaard met teleurstellingen, doorprikte dromen. Dat weet ook Aragonès. “Deze groep wil echt het EK winnen, maar je wint soms en je verliest soms”, waarschuwt hij voor overdreven optimisme na de historische zege tegen Italië, de eerste op een groot tornooi sinds de Olympische Spelen van Antwerpen 1920.

Droom
 
Maar na alle jaren van opgekropte frustratie voor de nederlagen tegen aartsvijand Italië en alle mislukkingen op grote tornooien is het voor Spanje eindelijk tijd om de droom eindelijk waar te maken. When will you realize, Vienna waits for you?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties