Barça betaalt tien miljoen voor verdediger Henrique

Dave Sentobin
| 5 reacties
Barça betaalt tien miljoen voor verdediger Henrique
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft zich versterkt met de Braziliaanse verdediger Henrique. Volgens de Spaanse sportkrant Marca betalen de Catalanen 10 miljoen euro aan zijn club Palmeiras. Naast Barça had ook Ajax verregaande interesse in de beloftevolle Braziliaan.

Henrique Adriano Buss debuteerde in 2006 in de Braziliaanse tweede klasse bij Coritiba, ploeg waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. Al snel veroverde hij een basisplaats in de verdediging en even later was hij de beste verdediger in de Braziliaanse tweede klasse en promoveerde hij met zijn club. Dit jaar kwam hij uit voor Palmeiras en debuteerde hij met de seleçao op 21-jarige leeftijd.
 
Naast Barça had ook Ajax Amsterdam interesse in de atletische verdediger van Palmeiras. Volgens de Spaanse media had de Nederlandse club zelf al een bod van 8 miljoen euro uitgebracht op de Braziliaanse international. Henrique heeft nu een overeenkomst voor de komende vijf seizoen bij de blaugrana. Technisch directeur Txiki Begiristain van Barcelona is nog steeds in Brazilië om de mogelijke transfer van Hernanes (São Paulo) af te ronden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties