Interview De Corte: 'Blij dat ik me prof kan noemen'

Dirk Pieters
| 0 reacties
De Corte: 'Blij dat ik me prof kan noemen'

Eerder konden jullie op Voetbalkrant.com lezen dat Antwerp-speler Bart De Corte zijn eerste profcontract beet heeft bij de Great Old. De ideale moment om de ambities van de verdediger aan de tand te voelen.

Bart stel je even voor. Ik veronderstel niet dat iedereen Bart De Corte nu al kent.
"Ik ben 18 jaar en geboren te Borgerhout. Ik ben afgestudeerd in de richting Sport van Sint Eduardus in Merksem. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Berchem. Ik ben begonnen bij Berchem Sport op mijn zes jaar en op mijn veertiende genoot ik de interesse van Antwerp. Dit was voor mij de eerste grote stap. Het was een hele eer om dan bij de jeugd van 'Den Antwerp' te mogen spelen. Op het einde van het derde seizoen, toen ik zeventien was, mocht ik voor de eerste keer mee met de reserven, dat was op het veld van Union. Het volgende seizoen, vorig jaar, mocht ik dan de voorbereiding en het seizoen aanvangen met de reserven. Na verloop van tijd mocht ik van Waren Joyce dan af en toe eens mee trainen met de A-kern. Na mijn eerste basisplaats vroeg hij of ik meer kon komen trainen, maar dat lag nog zeer moeilijk met mijn school. Gelukkig kreeg ik toch geregeld vrijaf om te gaan trainen. Dit jaar mag ik de voorbereiding met de eerste ploeg meedoen en ook mijn eerste profcontract tekenen. Een geweldig gevoel."

Je ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de club van je hart. Een droom die uitkomt?
"Ik ben zeer tevreden dat ik mezelf prof kan noemen. Vroeger toen ik klein was, vulde ik in die vriendenboekjes altijd al in dat ik profvoetballer wou worden. Toen ik dan de mogelijkheid zag om dit echt te worden, ben ik er dan ook voluit voor gegaan. Ik ben nog meer tevreden dat het een contract is bij de ploeg van't stad. Als Antwerpenaar ben ik er dan ook zeer fier op dat ik voor deze ploeg mag uitkomen. Een contract voor twee seizoenen is een droom." 

Je eerste voorbereiding bij de A-kern. Hoe verliep alles voor jou? 
"Ik was al zeer blij dat ik de voorbereiding mocht meedoen. Ik vind elke wedstrijd dat ik voor Antwerp kan spelen een soort van eer. Zelfs al is het een vriendenwedstrijd tegen een ploeg uit de lagere reeksen. De voorbereiding viel heel goed mee. We hebben er een goede voorbereiding opzitten en kenden tegen Cercle Brugge een laatste ultieme test. We zijn er klaar voor."

Niet zo heel veel nieuwe spelers. Ik veronderstel dat de groepsgeest dus nog steeds goed is?
"De trainer heeft zijn eigen aanpak met de nieuwe spelers en ik denk dat we hier de vruchten wel van zullen plukken. Ook de aankopen van Antwerp waren heel goed. Vooral Setti is in mijn ogen een groot talent voor Antwerp. De groepsgeest is in orde. Niemand heeft problemen met andere spelers. Geen ruzies of problemen, maar je kan natuurlijk met sommige spelers beter om. Mijn echte maatje in de ploeg is natuurlijk Kevin Baert. We zijn beide jeugdproducten en hebben dezelfde leeftijd ongeveer. Ik pik hem elke ochtend op om naar de training te gaan en als we 's middags vrij hebben trekken we er samen op uit."

Wat zijn je ambities voor dit seizoen?
Mijn persoonlijke ambitie is zo veel mogelijk meedoen. Het is vooral de ambitie om altijd bij de eerste vijftien te zijn. Ik wil er alles aan doen om Antwerp opnieuw naar eerste klasse te brengen.

Is Antwerp klaar om dit seizoen mee te doen voor de titel? 
"Ik verwacht wel dat we mee zullen strijden voor de titel. Als dat niet zou lukken, dan moet het maar via de eindronde. We kunnen er niet altijd net naast grijpen. We hebben een sterke kern en zijn zeker met genoeg om blessures en schorsingen op te vangen. Mits nog een goede spits zie ik ons wel terug naar eerste gaan."  

Bedankt voor dit gesprek Bart en veel succes.
"Bedankt en graag gedaan." [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties