De Boeck: 'Geluk deze keer wel aan onze kant'

De Boeck: 'Geluk deze keer wel aan onze kant'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge pakte tegen Bergen zijn eerste punten van het seizoen. Technisch directeur Glen De Boeck was verdeeld tevreden.

“Na nul op zes is het een bevrijding dat je punten pakt”, aldus De Boeck. “Na een analyse van de eerste twee wedstrijden konden we niet tevreden zijn, maar er was geen paniek of extra druk binnen de club. Dat wordt door de buitenwacht gecreëerd, maar dat is normaal als je ambitie uitspreekt, zeker.”
 
Over de eerste helft was De Boeck tevreden. “We begonnen goed en kwamen verdiend op voorsprong. Misschien had het bij de rust al 2-0 moeten staan. In de tweede helft ging het iets minder, maar na de rode kaart moet de wedstrijd gespeeld zijn. We verliezen de concentratie en krijgen een doelpunt tegen. Een mooie vrije trap, maar er was wel geen fout.”
 
Angst
 
De Boeck wijst met een vermanende vinger naar Obidiah en Gombani, die Buffel - last van de hamstrings - en Desmet - oververmoeid en gevraagd voor een wissel, kwamen vervangen. “Zij moeten de ruimte benutten, maar gaan met de bal lopen. Er sloop angst in de ploeg en dan moet je in de slotfase zelfs nog een verdediger voor een aanvaller inbrengen. Gelukkig valt de bal voor ons goed, wat de voorbije weken niet het geval was, en boeken we een verdiende overwinning.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties