Tchité wordt allicht nooit Rode Duivel

Mathias Dumarey
| 27 reacties
Tchité wordt allicht nooit Rode Duivel

Volg België nu via WhatsApp!

Mohamed Tchité zal wellicht nooit voor de Rode Duivels mogen spelen. De wereldvoetbalbond FIFA kwam gisterenavond nog met een negatief advies voor de Belgische voetbalbond.

"De FIFA heeft ons laten weten dat Mohamed Tchité in 2002 met Burundi minstens één wedstrijd heeft gespeeld in het kader van de Afrika Cup U20", zegt CEO van de Belgische voetbalbond Jean-Marie Phillips vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

"Hij werd nadien aan Rwanda toegewezen dus hij maakte al één switch van nationaliteit. Een tweede keer van nationaliteit veranderen is niet toegestaan. Voor de voetbalbond is het nu al definitief: Tchité zal nooit voor de Rode Duivels kunnen spelen", gaat Phillips verder. In Brussel zijn ze dan ook niet meer geneigd om verdere stappen te ondernemen. "Het is nu aan Tchité om uit te maken of hij de zaak bij de FIFA gaat aanvechten."

Tchité lijkt dat alleszins wel van plan te zijn. "Het is een idiote polemiek. Hij wil nooit voor Rwanda of Burundi spelen. Tchité gaat zeker nog een advocaat onder de arm nemen om te zien wat er nog kan gedaan worden", aldus José de Medina, de zaakwaarnemer van de aanvaller van Racing Santander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties