Superleague Formula: Thuisrace voor PSV en RSCA

De Nijs Michael
| 1 reacties
Superleague Formula: Thuisrace voor PSV en RSCA

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Zolder het derde wedstrijdweekend van de Superleague Formula op het programma. Zowel Anderlecht als PSV kijken enorm uit naar deze race, want voor beiden ligt het circuit op amper een uurtje rijden van het stadion.

Zaterdag staat de kwalicatietraining op het programma. Daarin maken de achttien deelnemende wagens onder elkaar uit hoe de startgrid er uit zal zien. Zondag staan dan twee races op het programma. Voor zowel PSV als Anderlecht wordt het een spannend weekend, want beiden strijden mee om de eerste plaats.

Anderlechtpiloot Craig Dolby loodste zijn wagen naar een dubbele tweede plaats tijdens het voorbije raceweekend, waardoor hij de grote winnaar werd op de Nürnburgring. In het totaalklassement staat Anderlecht vierde. PSV doet het nog iets beter, onze Noorderburen staan tweede in het algemeen klassement. 

Zowel PSV als Anderlecht hopen dat de supporters dit weekend massaal zullen afzakken naar het circuit van Zolder. Paars-wit heeft ook aangekondigd dat heel wat spelers en bestuurslui van de club aanwezig zullen zijn. Naast PSV en Anderlecht nemen ook AC Milan, Al-Ain FC, AS Roma, Atlético Madrid, Beijing Guaon FC, Borussia Dortmund, Corinthians, FC Basel, FC Porto, Flamengo, Galatasaray, Olympiakos, Liverpool, Glasgow Rangers, Sevilla FC en Tottenham FC deel aan de race in Zolder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties