Brazilië zette orde op zaken in Venezuela

Mathias Dumarey

Brazilië heeft een gemakkelijke 0-4-zege geboekt bij het Venezuela van Club Brugge-speler Ronald Vargas. Het zette zo orde op zaken nadat het in het voorjaar nog verloor van de Venezolanen in een vriendschappelijke partij.

Brazilië zat al na twintig minuten op rozen nadat uitblinkers Ricardo KakáRobinho en Adriano de 'goddelijke kanaries' op een 0-3-voorsprong hadden gezet. Voor Kaká was het zijn eerste interland in bijna een jaar. Hij was het ook die na zes minuten de score had geopend met een wondermooie goal.

Ook voor Adriano was het een leuke avond want hij tekende zijn eerste doelpunt aan voor de Braziliaanse nationale ploeg sedert 2006. Even voordien had Robinho de 0-3 vanop dertig meter binnengeknald. Hij was het ook die in de tweede helft de 0-4-eindstand kon vastleggen. Ronald Vargas deed overigens 55 minuten mee bij Venezuela.

Brazilië was blij met de gewonnen drie punten, maar veel minder was het te spreken over de ontvangst in Venezuela. "Alle landen die ons ontvangen, proberen het ons zo lastig mogelijk te maken. Naast de kamers van onze spelers in het hotel lag een discotheek. Bovendien hadden enkelen last van hun maag", aldus de Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga. Er waren ook Venezolanen die de Braziliaanse vlag in brand staken. "We vragen respect", zei Dunga ook nog.