Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse vierde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Antwerpse vierde provinciale gebeuren er elke weekend wel opmerkelijke dingen. Zo werd de wedstrijd van Antuerpia in vierde A opnieuw stilgelegd.

Vierde A:

Olympic wint eens niet


Olympic won voor het eerst dit seizoen niet. Volledig logisch, want de eenzame leider was namelijk vrij. Borsbeek profiteerde daarvan om een beetje dichter bij te sluipen. Het won zelf de topper tegen Donk met 3-0 en staat nu op zeven punten van Olympic op plaats twee.

Heibos is aan zijn opmars bezig. De goede prestaties van afgelopen weken kregen een vervolg in Luchtbal. De fel geplaagde Luchtbalboys kregen een 0-7-pandoering te verwerken en zijn na een goede start helemaal weggezakt naar plaats tien.

In de top vijf vinden we op de vierde plaats ook nog het verrassend sterke Berendrecht terug. Dat won afgelopen weekend met het kleinste verschil van Burcht. De Beren staan vierde op acht punten van leider Olympic.

Geen wijzigingen onderaan

Jong Merksem blijft jagen naar een eerste zege. Tegen Mortsel kwam die er alvast niet. Er werd verloren met 0-2. Mortsel staat in de middenmoot. Dat is ook het geval voor Putte. De grensploeg won op bezoek bij Turk Sport.

Antuerpia kon geen tweede zege op rij boeken. De wedstrijd tegen Olympic Essen werd gestaakt. De scheidsrechter werd door mensen van Antuerpia belaagd toen er al een 5-0-stand in het voordeel van Essen op het bord stond.

VE Stabroek gaat Antuerpia nog net vooraf. Tegen Lint verloor het wel met 2-5. Lint heeft nu elf punten en staat dertiende.

Ten slotte was er ook nog een 3-0-zege van Boechout tegen Excelsior Essen.


Vierde B:

Berlaar blijft gas geven

Aan SK Berlaar is vooralsnog niets te doen in vierde B. Op speeldag negen werd er voor de negende keer op rij gewonnen. Peulis was dit maal het slachtoffer van dienst.

Ondanks dat maximum heeft SKB toch slechts drie punten voorsprong op Puurs. Dat won tegen Hingene met het kleinste verschil. Hingene vergaarde nog maar twee punten tot dusver.

De nummer drie, Bevel, volgt op vier punten van Berlaar. Bevel verloor wel met 0-3 van Elzestraat. Berlaar heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan zijn dichtste achtervolgers.

Putte is vijfde na de zege tegen Oxford Hemiksem.

Kessel zoekt punten

Kessel heeft nog geen plezier beleeft op het voetbalveld dit seizoen. Tegen Sint Amands werd er voor de negende maal op rij verloren.

Hingene is met twee punten voorlaatste, Apollo Nielse heeft een puntje meer. Tegen Leest werd er evenwel een fikse nederlaag geboekt (4-0). Leest is zevende met achttien punten.

Rijmenam lijkt de smaak te pakken te hebben. Op bezoek bij Rumst werd er  met 3-4 gewonnen. Na een moeilijke start staat Rijmenam nu negende met veertien punten.

Heindonk deed ook een goede zaak. Het won van Emblem en is nu achtste.


Vierde C:

Dosko verliest eerste punten bij rode lantaarn

Opschudding in vierde C. Leider Dosko is zijn maximum kwijt. Op zich is dat al het vermelden waard, maar het feit dat Dosko niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel tegen Grobbendonk maakt het nog specialer. Grobbendonk is met vier punten namelijk de laatste in de stand.

Poederlee profiteerde maximaal van de uitschuiver van de leider. Het won met 1-3 op bezoek bij Molenkring en heeft nu een punt minder dan de leider.

Afscheiding

Tussen de tweede en de derde in de stand gaapt na acht speeldagen een kloof van zes punten. Pulle voert de achtervolgende groep aan. Het verloor afgelopen weekend wel met 1-2 van Westmalle en heeft de kopgroep dus gemist.

Datzelfde kan gezegd worden van HIH Turnhout. Dat verloor op bezoek bij Massenhoven, een middenmoter. HIH heeft veertien punten. Ook de vijfde in de stand, Achter Olen, verloor. Dat gebeurde op het veld van Oosthoven met 4-1.

De nummer zes, Wortel, won wel, met 2-1 van Hezewijk.

Staartploegen pakken punten

Na de stunt van Grobbendonk, waren er nog enkele staartploegen die punten pakten. Nummer veertien, Wechelderzande, kon tegen Zandhoven een puntje thuishouden.

Noordstar, de vijftiende, kreeg Gierle over de vloer en zag de huidige nummer dertien met 3-6 winnen.


Vierde D:

Dimpna zet leidersplaats in de verf

Dimpna staat na negen speeldagen nog steeds aan de leiding. Het gaf die leidersplaats afgelopen weekend nog wat meer kleur door staartploeg Blauberg met 1-6 te kloppen.

Immer Voort heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de leider, maar heeft wel een punt minder. In eigen huis werd er tegen Punt wel geen fout gemaakt. Punt, dat evenveel wedstrijden achter zijn naam heeft dan Immer Voort, miste zo de kans op op de eerste plaats te komen.

Vorst profiteerde van die uitschuiver. Het had aan een goal in Olmen genoeg om de drie punten mee te pakken.

Profiteren deed Wiekevorst allerminst. De nederlaag in Zoerle smaakte bijzonder zuur. Wiekevorst had voorlopig derde kunnen worden.

Ook Zammel won niet. Het bleef op bezoek bij Netegalm steken op 2-2.

Eerste punt voor Oosterlo

Oosterlo heeft zijn eerste succes van het seizoen behaald. Tegen Hallaar werd het eerste puntje van het seizoen gepakt (2-2). Het blijft wel op de laatste plaats staan. Hallaar is negende.

Ramsel is voorlaatste met twee punten. Afgelopen weekend verloor het op bezoek bij Alberta.

Ten slotte was er nog een simpele zege van Veerle tegen Booischot, 3-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties