Gemeente Anderlecht wil stadion op Klein Eiland

Gemeente Anderlecht wil stadion op Klein Eiland
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als het van de gemeente Anderlecht afhangt, komt er straks een nieuw stadion met 50.000 zitjes op het Klein Eiland. De gemeente liet een studie uitvoeren die het Klein Eiland naar voren brengt als de beste locatie.

In Brussel is men druk op zoek naar een plek om een nieuw multifunctioneel stadion te bouwen. Er werd vooral gedacht aan de Heizelvlakte of Schaarbeek, maar nu duikt ook het Klein Eiland in Anderlecht op als mogelijke locatie. Volgens een haalbaarheidstudie van de gemeente Anderlecht heeft die plek alleen maar voordelen.

De gemeente stuurde alvast een brief naar premier Yves Leterme. Het hoopt dat straks de nationale ploeg en RSC Anderlecht in het stadion zullen spelen. "De realisatie van een nieuw stadion op 'Klein Eiland' zou volledig kunnen beantwoorden aan de eisen die de federale en regionale instellingen opleggen. Bovendien kan ook de club Anderlecht uitbreiden en wordt de leefbaarheid van de inwoners gerespecteerd. Wij staan dan ook ter beschikking van de betrokken regeringen om de troeven van deze site voor te stellen en samen met hen in die richting voort te gaan", besluit burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties