Update: Operatie voor Zitka, Anderlecht wil Proto terug

Nico Wieme
| 28 reacties
Update: Operatie voor Zitka, Anderlecht wil Proto terug
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het verdict is gevallen: Daniel Zitka moet aan de enkel geopereerd worden en zal maanden buiten strijd zijn. Anderlecht wil zo snel mogelijk met Germinal Beerschot rond de tafel zitten om Silvio Proto terug te halen.

Slecht nieuws voor de vicekampioen en in het bijzonder doelman Daniel Zitka. De Tsjech, die afgelopen vrijdag na een duel met Siebe Blondelle zeer gehavend uit de strijd kwam, zal aan zijn enkel moeten geopereerd worden. 

"Zware opdoffer"
Zitka brak zijn kuitbeen, verloor stukken van zijn tanden en blijkt nu dus ook zware enkelschade te hebben opgelopen. De gewrichtsbanden van zijn enkel zijn geraakt en kunnen alleen met een operatie herstellen. De doelman is zeker out tot maart, wellicht langer.

"Dit is zowel voor de club als voor Daniel een zware opdoffer", zegt Herman Van Holsbeeck aan de redactie van Sporza. "Voor hem wacht een lange revalidatie en wij verliezen iemand die op en naast het veld van grote waarde was voor Anderlecht", beweert de Anderlechtmanager.

Wat met Proto?
Nu Zitka voor langere tijd out is, wil paars-wit zo snel mogelijk Silvio Proto terug naar het Vanden Stockstadion halen. "Het is logisch dat we in eerste instantie dit spoor volgen: Proto heeft veel gespeeld bij Germinal Beerschot en is intussen ook weer Rode Duivel", aldus Van Holsbeeck.

Het Anderlechtbestuur wil echter nog niet te snel op de zaken vooruit lopen. "Maar misschien zegt Germinal Beerschot wel dat het niet kan. We moeten afwachten. Als wij Proto terughalen, dan moet Germinal Beerschot opnieuw op zoek naar een doelman. We zullen zien waar we mekaar kunnen helpen. Wij hebben enkele spelers die momenteel minder aan spelen toekomen. Als verstandige mensen zullen we daar wel uitkomen."

Proto zelf liet al weten niet weigerachtig te staan tegenover een terugkeer, maar enkel als hij eerste doelman kan worden, niet als doublure van Davy Schollen. "We zullen alles rustig bekijken met de technische staf. Daarna zullen we de buitenwereld inlichten over de hiërarchie bij de doelmannen. Maar we moeten duidelijk zijn met Silvio", besluit Van Holsbeeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties