Joos: 'Sampdoria wordt geen eitje'

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Joos: 'Sampdoria wordt geen eitje'
Foto: © SC

Standard Luik neemt het morgenavond op tegen Sampdoria Genua. Filip Joos, de kenner van de Serie A op de sportredactie van de VRT, laat zijn licht schijnen op dit duel.

"Het draait momenteel niet echt bij Sampdoria Genua, maar het heeft wel Antonio Cassano in zijn rangen. Hij is de enige reden waarom Sampdoria wellicht niet in degradatiegevaar zal komen", zegt Filip Joos op Sporza. De Genuezen staan momenteel op een vijftiende plaats in de Serie A met zestien punten uit 13 wedstrijden.

"Cassano is knettergek, maar kan uitstekend voetballen. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Het getto zit nog altijd in hem. Hij kan altijd iets extra's brengen en kan met een geniale ingeving een wedstrijd beslissen. Helaas moet hij het wel altijd in zijn eentje doen. Ik kijk echt al uit naar zijn duels met Oguchi Onyewu en Mohammed Sarr", gaat Joos verder.

Over de wedstrijd zelf denkt Joos dat het een tactisch steekspel kan worden. "Sampdoria is geen slecht team dat altijd probeert om positief voetbal te brengen. Ze zullen zeker de deur niet komen openzetten. Bovendien staat zondag de derby tegen FC Genoa op het programma en waarschijnlijk zullen enkele spelers rust krijgen. Een Standard in topvorm is beter dan Sampdoria, maar een eitje wordt het zeker niet", ziet Joos het ten slotte positief in voor de Belgische landskampioen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties