Strijd om eerste plaats al op vrijdagavond

Philippe Crols
| 1 reacties
Strijd om eerste plaats al op vrijdagavond

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zwaartepunt van speeldag 15 ligt voor de verandering eens een keer op vrijdag. Bayern München opent in eigen huis de speeldag tegen leider Hoffenheim. Een dag later ontvangt Schalke 04 Hertha BSC.

Hoffenheim verdedigt leidersplaats
Hoffenheim verdedigt vrijdagavond zijn leidersplaats in München. Het begint aan de wedstrijd met een voorgift van drie punten. De leider rekent onder andere op sluipschutter Vedad Ibisevic. Die man scoorde al zeventien (17!) maal. Bayern kan voor het eerst dit seizoen aan de leiding komen als er gewonnen wordt.

Een dag later komt Hertha BSC, de verrassende nummer drie, in actie. De hoofdstedelingen maken de verplaatsing naar Gelsenkirchen. Daar wacht het felgeplaagde Schalke 04. Als de huidige nummer negen niet wint, mag Fred Rutten mogelijk opkrassen.

Degradatieduel
Uiteraard staat er ook deze week weer een degradatieduel op het menu. De voorlaatste, Bochum, maakt de verplaatsing naar Frankfurt. Frankfurt heeft vijf punten meer dan Bochum en staat op de twaalfde plaats.

Rode lantaarn Karlsruhe is zaterdag gastheer voor Werder Bremen. Werder hoopt dankzij een winstwedstrijd opnieuw aan te sluiten bij de sub-top.

Stunten Gladbach en Cottbus?
Borussia Mönchengladbach en Energie Cottbus zijn ook twee teams die in degradatiegevaar verkeren. Ze krijgen komend weekend een thuiswedstrijd voorgeschoteld. Gladbach hoopt op een stunt tegen Leverkusen, Cottbus droomt van een zege tegen Stuttgart.

Aansluiting
Heel wat teams willen graag de aansluiting maken of behouden met de (sub)-top. Zo ook Hamburger SV. HSV trekt zondag naar Köln. Momenteel is het team van Martin Jol vijfde met zeven punten minder dan leider Hoffenheim.

Dortmund heeft dan weer twee punten minder dan HSV en gaat zaterdag al op bezoek bij Bielefeld. Dat staat sinds vorige week niet meer op een degradatieplaats.

Ten slotte is er ook nog Wolfsburg - Hannover. Wolfsburg is sinds deze week zeker dat het Europees overwintert. In de eigen competitie wil het ook mee blijven spelen bovenaan de klassering. Dan is winnen tegen Hannover een must.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties