Adelaide United naar kwartfinale WK clubteams

Mathias Dumarey

Adelaide United heeft zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het WK voor clubteams. Het versloeg het Nieuw-Zeelandse Waitakere United met 2-1. Waitakere is een team waar de spelers semi-professioneel voetballen.

Adelaide United (Aus) 2

Waitakere United (N-Ze) 1

Adelaide United heeft zich kunnen kwalificeren voor de kwartfinale van het WK voor clubteams. Vanmiddag werd gewonnen met 2-1 van Waitakere United. Nu zaterdag treedt Adelaide aan tegen het Japanse Gamba Osaka. Dat wordt meteen de heruitgave van de finale van de Aziatische Champions League die vorige week nog werd gewonnen door de Japanners.

Waitakere United kwam nochtans op voorsprong tegen Adelaide op het halfuur. De doelman van de Australiërs, Eugene Gelakovic, botste tegen spits Paul Seaman aan. Omdat de doelman meende dat de scheidsrechter voor een overtreding zou fluiten, kon Seaman de bal makkelijk tegen de touwen leggen.

Lang kon Waitakere niet genieten van de voorsprong want vijf minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Daniel Mullen was de doelpuntenmaker van dienst na een rake kopbal. Acht minuten voor affluiten verloste Travis Dodd de Australiërs. Uit een vrije trap van Paul Reid kopte hij de winning-goal binnen.