Kenia wil met oude 'nieuwe' bondscoach naar het WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kenia wil met oude 'nieuwe' bondscoach naar het WK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenia is gekwalificeerd voor de laatste WK-kwalificatieronde in de Afrikaanse zone. In het land waar normaal atletiek de belangrijkste sport is, is men ook ambitieus in het voetbal en wil men het WK in Zuid-Afrika bereiken.

Dat WK moet bereikt worden met een nieuwe bondscoach. Francis Kimanzi is vandaag aangesteld als de nieuwe nationale keuzeheer. Vandaag zette hij zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar. Dat is verrassend nieuws omdat Kimanzi de voorbije weken niet door één deur kon met de voetbalbond van het Afrikaanse land.

Kimanzi was namelijk aan de slag als interim-bondscoach. Hij slaagde er verrassend genoeg in de laatste cyclus in de WK-voorronde in Afrika te bereiken. Nadien ontstond er een meningsverschil over zijn salaris waardoor hij dreigde op te stappen. Uiteindelijk hebben doorgevoerde beloofde veranderingen in de structuur van de Keniaanse voetbalbond ervoor gezorgd dat hij toch zal aanblijven.

In maart 2009 gaat de laatste fase van de Afrikaanse WK-voorronde van start. Kenia is ingedeeld in een zware groep met Nigeria, Tunesië en Mozambique. Alleen de groepswinnaar mag in 2010 naar Zuid-Afrika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties