Wilmots vindt Standard zondag de favoriet

Wilmots vindt Standard zondag de favoriet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag om 13u. staat in het Jan Breydelstadion de topper tussen Club Brugge en Standard Luik op het programma. Voor Marc Wilmots, analist bij de RTBF, is het klaar dat de regerende kampioen de topfavoriet is in Brugge.

"Standard Luik is veel sterker dan Club Brugge. Blauwzwart is nog steeds geen oorlogsmachine. In Belgrado en tegen Sampdoria Genua heeft Standard bewezen dat het een ploeg op de eigen helft kan vastzetten. Het is bijna verstikken. Dit Standard kan echt veroveren, op voorwaarde dat het daarin zin heeft", zegt Marc Wilmots in de krant Le Soir.

"Ik vind Club Brugge overigens bleekjes acteren in deze competitie. Ik zie er wel twee positieve punten: er is de terugkeer van Koen Daerden die meer mogelijkheden geeft op links, en er is Ronald Vargas die centraal erg goed tot zijn recht komt. Dat is een openbaring", gaat het voormalige Kampfschwein verder.

Ook over de trainers heeft Wilmots een mening. "Laszlo Bölöni is erin geslaagd om Standard naar een nog hoger niveau te tillen. Dat is niet makkelijk als nog maar net de eerste titel in een kwarteeuw is gevierd. Jacky Mathijssen daarentegen, zoekt nog altijd naar de ideale formule. Waar zou Club staan zonder Wesley Sonck en de reddingen van Stijn Stijnen? Defensief past de puzzel nog niet", besluit Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties