Darcheville wordt een ploegmaat van Pieroni

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Darcheville wordt een ploegmaat van Pieroni

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Claude Darcheville keert terug naar zijn vaderland Frankrijk. Vanaf 1 januari staat hij er onder contract bij staartploeg FC Valenciennes. Dat is ook de club van onze landgenoot Luigi Pieroni.

Jean-Claude Darcheville begon dit seizoen bij het Schotse Glasgow Rangers. Hij kwam niet verder dan tien officiële wedstrijden voor The Gers. Dit staat in schril contrast met zijn voorgaande jaren in Schotland. Vorig jaar was de spits bij de Rangers nog een erg belangrijke speler want hij kwam aan dertig wedstrijden en twaalf doelpunten.

"Het was een moeilijke beslissing want ik heb het hier anderhalf jaar enorm naar mijn zin gehad. Met iedereen had ik een goede relatie, maar ik wil ook nog voetballen. Bovendien kan ik door een terugkeer naar Frankrijk mijn familie weer zien, maar ik zal voor altijd een supporter van de Rangers blijven", aldus de 33-jarige Darcheville op de website van de Rangers.

Darcheville speelde in zijn carrière voor Stade Rennes, Nottingham Forest, FC Lorient en vertrok in de zomer van 2002 naar Girondins Bordeaux. Bij die club speelde hij vijf jaar en dwong hij nog een lucratieve transfer naar Glasgow Rangers af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties