Dhondt: 'Club gaat door met Jacky'

Nico Wieme
| 10 reacties
Dhondt: 'Club gaat door met Jacky'

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zit na vier nederlagen op rij in de hoek waar de klappen vallen. In zo’n situatie is de coach vaak kop van Jut. Algemeen manager Filips Dhondt spreekt op Sporza echter het vertrouwen in Jacky Mathijssen uit.

Het kan verkeren: 2-0 op Lokeren, 1-4 tegen Standard, 0-1 tegen FC Kopenhagen en Europees uitgeschakeld en 5-1 op Moeskroen. Moet het nog gezegd dat ze bij Club Brugge geen fijne eindejaarsdagen tegemoet gaan? Toch behoudt manager Filips Dhondt het vertrouwen in zijn trainer Jacky Mathijssen.
 
Potentieel is er
“De winterstop geeft ons tijd om even te bezinnen”, zegt Dhondt (naast Mathijssen op foto) aan Sporza. “We krijgen nu zware klappen, maar we mogen niet vergeten dat we in onze eerste 20 duels amper een keer verloren. Dat betekent dat het potentieel er is en dat we de oorzaken elders moeten zoeken. Het zal natuurlijk niet vanzelf goed komen”, beseft Dhondt ook.
 
Transfers
Tussen de regels door laat de algemeen manager verstaan dat Club zich in de winterstop wel eens op de transfermarkt zou kunnen begeven. “We moeten hard werken om het verloren vertrouwen terug te winnen. En misschien moeten we het potentieel nog wat aansterken. Ik denk dat er voldoende kwaliteit in de groep zit, maar we onderkennen wel onze tekortkomingen”, zegt Dhondt.
 
KO na vier klappen
“We hebben veel wedstrijden moeten afwerken en een gebrek aan mentale en fysieke frisheid breekt ons zuur op. Eén tegenslag kun je nog verwerken, maar na vier klappen ben je wel KO. Dan moet je incasseren en bekomen”, zegt Dhondt.
 
Coach onder druk
Wie zwaar onder druk staat de komende dagen, is coach Mathijssen. “Voor iedereen bij Club is het nu zwaar en zeker voor Mathijssen. We proberen in alle omstandigheden het hoofd koel te houden. Het heeft nu geen zin om in paniek te slaan en loze beloften te doen. We gaan de situatie goed analyseren en daaruit conclusies trekken”, aldus de general manager.
 
Wat doet preses?
Bij afwezigheid van voorzitter Michel D’Hooghe is het Filips die als spreekbuis voor Club fungeert. Volgens Dhondt is het wel de intentie van blauw-zwart om met Mathijssen voort te doen.
 
“Ik heb al gesproken met onze preses, maar een formeel overleg is nog niet voor de komende dagen. Ik ga ervan uit dat we met Jacky voortdoen. We behouden het vertrouwen in de spelers en de staf.” Benieuwd of D’Hooghe daar ook zo over denkt na zijn terugkeer van het WK voor clubs in Japan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties