Spelers Germinal Beerschot hekelen dramatische grasmat

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Spelers Germinal Beerschot hekelen dramatische grasmat

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot pakte zaterdagavond een belangrijke driepunter tegen Tubeke. Goed voetbal was er echter niet bij. De spelers verwezen naar de slechte staat van het veld, trainer Aimé Anthuenis had er begrip voor.

“Het veld was een ware catastrofe”, klonk het uit de mond van Sanharib Malki, die zijn vierde treffer van het seizoen maakte. Verdediger Didier Dheedene trad zijn ploegmaat volledig bij. “Je kon geen lange ballen trappen, want je steunvoet schoof volledig weg”, aldus Dheedene (foto).  “Mooi combinatie- en ééntijdsvoetbal was ook onmogelijk op dit veld. De bal botste van de ene naar de andere kant.”  

 

Ook debuterende doelman Kristof Maes ondervond hinder van de drassige grasmat. Tijdens de training is het één van zijn sterke punten, maar tegen Tubeke stapelde hij de slechte vrije trappen op. “Ik had misschien wat zenuwen”, geeft de 20-jarige doelman toe, “maar door de regen schoof mijn steunvoet weg telkens ik wou uittrappen.”

 

Trainer Aimé Anthuenis had begrip voor het zwakke voetbal. “Op zo’n grasmat was het gewoon een veldslag en dan kan ik de vele foute passes begrijpen. Ik ben nu vooral gelukkig met de drie punten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties