Standard vist achter het net voor Boateng

Nico Wieme
| 6 reacties
Standard vist achter het net voor Boateng
Foto: © SC

Standard ziet de komst van Derek Owusu Boateng aan zijn neus voorbijgaan. De Ghanees van Beitar Jeruzalem trekt ten laatste op 1 juli 2009 het shirt van 1.FC Köln aan. De kans bestaat zelfs dat de middenvelder al op 1 januari naar Duitsland overkomt.

Derek Owusu Boateng trekt niet naar Standard. De Rouches toonden verregaande interesse in de 25-jarige middenvelder, maar die koos uiteindelijk voor 1.FC Köln. De Ghanese international, die in juni 2009 einde contract is, komt over van de Israëlische kampioen Beiter Jeruzalem.
 
Köln zou de polyvalente middenvelder echter graag al in de terugronde van dit seizoen inzetten. Struikelblok vormt de transfersom die de Duitsers dan nog moeten betalen.
 
“We hebben een akkoord met Boateng dat hij vanaf 1 juli 2009 voor ons speelt”, zegt Kölnmanager Michael Meier op de clubwebsite. “We hebben Beitar een voorstel gedaan om Boateng al op 1 januari te kunnen overnemen. Zo kan de Ghanees zich een halfjaar aan de wetten van de Bundesliga aanpassen. Vraag en aanbod liggen echter nog ver uit elkaar”, aldus Meier.
 
Volgens mediaberichten biedt Keulen 350 000 euro, Beitar zou minstens 600 000 euro willen ontvangen. Boateng zelf wil liefst “zo snel mogelijk” naar Köln komen. In een interview met de Kölner Express zegt de Ghanees: “Mijn koffers staan gepakt. Voor mij is het duidelijk: in januari trek ik naar Keulen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties