Inter zet nieuwe jaar slecht in

Maarten Vandenabeele
| 10 reacties
Inter zet nieuwe jaar slecht in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter raakte in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Cagliari. Als Juventus morgen wint van Siena, wordt de kloof tussen beide titelkandidaten verkleind tot slechts 4 punten.

De bezoekers uit Sardinië waren helemaal niet onder de indruk van de kampioen en voetbalden goed mee in de eerste helft. Inter slaagde er niet in zijn wil op te leggen. Bij een voorzet in de 26e minuut stond Cruz verrassend genoeg geen buitenspel, maar de Argentijn was zelf blijkbaar ook verrast, want hij kopte de goeie kans naast. Op het einde dreigde ook Zanetti tweemaal met schoten en meer zat er voor de Nerazzurri niet in voor de rust.
Na de pauze ging Inter wat meer drukken. Cagliari raakte wat in paniek. De ingevallen Quaresma en Ibrahimovic kwamen dicht bij de 1-0, maar het doelpunt viel aan de overkant: Samuel gleed uit en liet zo vrije baan aan Acquafresca, die de bal onhoudbaar voorbij Julio Cesar ramde, 0-1 na 65 minuten. Biondini kon de leider even later de doodsteek geven, maar hij miste onbegrijpelijk. Het kwam de Rossoblu duur te staan, want in de 76e minuut scoorde Ibrahimovic op aangeven van Crespo de gelijkmaker: 1-1. De verwachte stormloop op zoek naar de 2-1 kwam er niet helemaal uit. Cossu en Acquafresca konden Inter uittellen, maar vergaten dat te doen. Muntari schoot nog tegen de paal voor Inter, dat dus op 1-1 bleef steken.

Eerder had Genoa weinig moeite om Torino opzij te zetten. Biava, Jankovic en Motta zorgden voor een duidelijke 3-0, waardoor Genoa voorlopig vierde wordt in de stand. Vanden Borre viel in na een uur spelen, bij een 2-0 stand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties