Invaller Bendtner bezorgt Arsenal late winst

Philippe Crols
| 0 reacties
Invaller Bendtner bezorgt Arsenal late winst

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal heeft op speeldag 21 zijn thuiswedstrijd tegen Bolton gewonnen. Het was een zege die moeizaam tot stand kwam. Pas enkele minuten voor tijd kon invaller Nicklas Bendtner (foto) de verlossende goal scoren.

Bolton liet duidelijk merken dat het niet naar Londen was afgezakt om het spel te maken. Het trok zich massaal terug en Arsenal had het moeilijk om gaten in de bezoekende muur te vinden. De Nederlander Robin Van Persie kreeg tijdens een weinig boeiende eerste helft de beste mogelijkheid. Samir Nasri zette de aanvaller op weg, maar de volley van de Nederlander ging over. Bolton was nooit gevaarlijk en toch kregen de Arsenalfans het soms benauwd. Manuel Almunia communiceerde meerdere keren slecht met zijn verdedigers.

Na de rust bleef het eenrichtingsverkeer richting Boltondoelman Jussi Jääskeläinen. Nasri bediende al snel Emmanuel Adebayor, maar de Togolees deed er te lang over om te besluiten. Wat later waren ook Van Persie en Kolo Toure dicht bij een doelpunt. Met nog een kwartier te gaan kwam Nicklas Bendtner in de ploeg en die was al meteen gevaarlijk. Enkel een fantastische redding van de Boltondoelman hield de Deen van een snelle goal. Zes minuten voor tijd was het toch prijs voor de spits. Hij kon aan de tweede paal een voorzet van Van Persie in doel tikken en zo Arsenal een belangrijke zege schenken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties