Krijgen 15 Belgische spelers vrije transfer in Nederland?

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Krijgen 15 Belgische spelers vrije transfer in Nederland?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijftien Belgische voetballers in Nederlandse loondienst krijgen op het einde van het seizoen mogelijk een vrije transfer. Dat is het gevolg van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard.

FC Limburg, de fusieclub tussen Roda JC en Fortuna Sittard, telt vijftien landgenoten. Of die volgend seizoen effectief voor de Zuid-Nederlandse ploeg zullen uitkomen is een groot vraagteken. Volgens de Nederlandse spelersmakelaar en advocaat Frans De Weger kunnen zij na het huidige seizoen transfervrij de club verlaten.
 
Bij het vormen van de nieuwe club ontstaat er een wet van ‘overgang van onderneming’. “De voetballers van FC Limburg zijn niet gebonden aan hun spelerscontracten en in principe transfervrij”, aldus De Weger in De Telegraaf.
 
Nadeel
 
“Als de club niet akkoord gaat, moet de speler aantonen dat hij nadeel ondervindt van de fusie. Lukt dat, dan kan hij de ontbinding van de arbeidsovereenkomst aanvragen en krijgt hij een transfervrije status.”
 
Danny Hesp, de voorzitter van de Vereniging voor Contractspelers in Nederland, zal de zaak verder onderzoeken.
 
De Belgen van FC Limburg
 
Roda JC telt negen landgenoten in zijn rangen: Bram Castro, Davy De Fauw (foto), Vincent Lachambre, Dieter Van Tornhout, Jamaïque Vandamme, Laurent Delorge, Kris De Wree, Cliff Mardulier en Jeanvion Yulu-Matondo.
 
Bij Fortuna Sittard lopen er zes Belgen rond: David Meul, Tom Grootaers, Sebastiano Garlisi, Abdulkerim Ocal, Angelo Simone en Taner Taktak.

Bij Fortuna Sittard verandert de fusie eigenlijk weinig aan de situatie van de spelers. Alleen Angelo Simone had nog een verbintenis voor volgend jaar. De andere spelers hadden nog geen contractverlening gekregen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties