Vandereycken: "Er is geen tweede Fellaini"

Kevin Van Cutsem
| 8 reacties
Vandereycken: "Er is geen tweede Fellaini"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Vandereycken mist met Marouane Fellaini en Vincent Kompany twee sterkhouders morgen. “Ook zonder hen moeten we het verschil kunnen maken”, vertelde de bondscoach deze namiddag tegen de verzamelde pers.

Beginnen deed René Vandereycken met nieuws over de geblesseerden. “De tand van Timmy Simons (foto) is vanmorgen getrokken. Hij zal maar een deel van de training meedoen, en dat om risico’s te vermijden. Gil Swerts zal samen met hem opwarmen. Daarna zal Gil meespelen met het wedstrijdje. Wat Timmy betreft, als alles goed verloopt geraakt hij op tijd klaar. Hij zal zijn conditie in deze twee dagen niet kwijtgespeeld hebben.”
 
Ook het verlies van Marouane Fellaini (foto onder) zal Vandereycken moeten opvangen. En dat betekent dat er van systeem zal veranderd moet worden. “Er is geen tweede Fellaini. Ik heb toch nog niemand met zijn fysieke capaciteiten zien rondlopen in België. Ik zal dus moeten improviseren, maar er zijn oplossingen genoeg.”
 
Dat het resultaat morgen niet primeert weet de bondscoach ook. “Wat we volgende maand tegen Bosnië doen, dát is belangrijk. Maar dat doet niets af van de wedstrijd tegen Slovenië. Ik hoop hier op een goede prestatie. Dat is niet enkel goed voor de moraal van de spelers, maar ook van de fans." 

"Na de wedstrijden tegen Spanje en Turkije wil ik opnieuw een stap verder gaan. We moeten het spel maken en meer de tegenstander uit de zones lokken om ruimte te creëren. Dat vergt veel training, maar we hebben het voordeel dat de spelers van Standard en die van AZ al automatismen hebben. We moeten dus in staat zijn om morgen het verschil te maken.” (NW)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties