Studio 1 zondag in het teken van de topper

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Studio 1 zondag in het teken van de topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat Studio 1 in het teken van dé topper in onze voetbalcompetitie: Anderlecht-Standard. Frank Raes bekijkt en bespreekt de clash met kenners Peter Vandenbempt, Johan Boskamp en Jos Daerden.

Ook Club Brugge, de nummer drie uit het klassement, komt zondagavond in actie op Westerlo.

Jos Daerden
trok drie jaar geleden naar Oekraïne als assistent-trainer bij Metallurg Donetsk. In 2007 volgde hij er Co Adriaanse op als hoofdtrainer, maar even later zette hij een punt achter het Oekraïense avontuur. Nu is de ex-speler van Standard terug in België om zijn voetbalkennis over te dragen. Hij werd begin jaren '80 tweemaal kampioen met Standard en in het seizoen 1996-1997 was de Limburger trainer in Luik. Johan Boskamp was op zijn beurt zowel trainer bij Anderlecht als bij Standard. Zij zijn de gesprekspartners bij uitstek voor de topper van zondag.

In de heenronde baarde de ontmoeting tussen Standard en Anderlecht veel opzien. De tactische veldbezetting van paars-wit verraste iedereen en leek stand te kunnen houden tot het einde. Maar dat was buiten Milan Jovanovic gerekend, die in de blessuretijd genadeloos toesloeg. Vijf maanden later is Anderlecht de fiere leider met één puntje voorsprong op Standard. Over de titel wil geen van beide ploegen al spreken, maar in het duel tussen de twee titelfavorieten kan elke mentale tik doorslaggevend zijn.

Ruim twee uur voor de topper wordt Westerlo-Club Brugge afgetrapt, een duel tussen twee ploegen die hopen op beterschap. Westerlo pakte slechts vier punten in de laatste vijf wedstrijden. En Club Brugge staat na het pijnlijk verlies tegen Racing Genk al op tien punten van de leider.

Jos Daerden is deze week ook Dokter Sokker. Hij speelde zelf vijf keer in het shirt van de Rode Duivels en vertelt zondag welke elf dat shirt vandaag de dag horen te dragen. In Binneuh! zet Leo Van der Elst zijn vrienden aan het werk voor de vraag van de week.

Studio 1, zondag 22 februari om 23u10 op één. (GD)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties