"Perisic kan ook bij Anderlecht mee"

De Nijs Michael
| 5 reacties
"Perisic kan ook bij Anderlecht mee"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan Perisic speelt momenteel de pannen van het dak bij Roeselare. Sinds gisteren wordt de Kroaat aan Anderlecht gelinkt, maar hoe gaat de jongeling de overstap naar een topclub verteren? Die vraag kregen Dennis Van Wijk en Wim De Coninck voorgeschoteld.

"Het is niet aan mij om te oordelen of Perisic Anderlecht iets kan bijbrengen", vertelt Roeselare-coach Dennis Van Wijk (foto) in HBvL. "Feit is dat hij een topspeler kan worden en dat er wel tien clubs voor hem in de rij staan. Daar zijn topclubs bij en ook mindere namen. Het is aan de speler om de juiste keuze te maken, niet aan mij. Cruciaal is dat hij speelkans krijgt om zich te ontwikkelen en bij een topclub ligt dat misschien wat moeilijk. Natuurlijk kan geen enkele club een basisplaats garanderen maar hij moet de kans krijgen om zijn talenten te tonen."

"Het is moeilijk in te schatten hoe een speler het zou doen bij een andere club", stelt analist Wim De Coninck. "Maar Perisic heeft grote kwaliteiten. Hij is doelgericht en sterk voor de goal. Hij kan ook afwerken in één tijd én is sterk met het hoofd. Als je dat allemaal kan, kan je overal mee. Dus ook bij Anderlecht denk ik."

Bij paars-wit zelf ontkent men de interesse in Perisic niet, maar de Brusselaars houden zich voorlopig op de vlakte. "We kennen Perisic en volgen zijn prestaties bij Roeselare", aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Het is te vroeg om te zeggen wat hij Anderlecht kan bijbrengen. Daarvoor wacht ik de scoutingsrapporten af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties