RFC Luik gaat in Montegnée spelen

RFC Luik gaat in Montegnée spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RFC Luik zal volgend seizoen in het stadion van Montegnée spelen en niet zoals eerder gedacht in het stadion Bureaufosse. Dat is gebleken na een Algemene Vergadering eerder deze week.

Op de agenda stonden twee mogelijke opties. Uittredend voorzitter Jules Dethier legde als voorstel een voorlopige verhuis naar het stadion van Tongeren op tafel terwijl een stadion in Crisnée klaar kon gestoomd worden. De nieuwe sterke man, Louis de Valensart, zag echter meer graten in een verhuis naar Montegnée. Zijn voorstel werd met ruime meerderheid aanvaard.

Het stadion van Montegnée voldoet echter momenteel niet aan de voorwaarden van een tweedeklasse-stadion. Het zal ongeveer 600 000 euro kosten om het stadion speelklaar te maken. Een deel van die kosten zal betaald worden door het Waalse gewest, een deel door de Valensart zelf en een deel door de Engelse voorzitter van Montegnée, Paul Topping. RFC Luik zal echter wel de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen niet in Montegnée kunnen afwerken waardoor het tijdelijk op zoek moet naar een nieuw stadion.

De Valensart heeft ook te kennen gegeven dat hij voor komende dinsdag de dringende schulden zal aangezuiverd hebben. Ook Dethier beloofde dat de schulden zullen betaald worden. Even werd ook een fusie met Wezet besproken, maar dat voorstel werd al snel van tafel geveegd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties