Helleputte: "Verlies van de titel veel erger"

Helleputte: "Verlies van de titel veel erger"
Foto: © SC

Lierse moest gisteren het onderspit delven tegen Racing Genk en mist zo de bekerfinale. Toch was de ontgoocheling bij trainer Herman Helleputte niet al te groot, de oefenmeester kijkt vooral met ambitie vooruit naar de eindronde.

"In de eerste helft hadden we, ondanks dat Genk meer balbezit had, de beste kansen", analyseert Helleputte de bekerpartij. "Het geloof groeide bij ons, maar na een slippertje werd het 0-1 en enkele minuten later was de match gespeeld. Genk beschikt over meer ervaring en heeft ons daarmee gepakt."

"We zetten alles op alles en Genk deed nog weinig mee. De 1-2 viel, maar meteen daarna scoorden de Limburgers opnieuw. Toen was het definief over", aldus de trainer van geel-zwart. "Ik ben ontgoocheld, maar deze uitschakeling is op zich niet zo erg. De titel zijn we wellicht kwijt, dat is veel erger."

"Ik ben tevreden over onze bekercampagne, waarin we toch iets lieten zien", vervolgt Helleputte. "De volgende weken ga ik enkele jongens wat laten rusten met het oog op de eindronde. Dan moet het lukken!"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties