Griep houdt publiek weg in het Mexicaans voetbal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Griep houdt publiek weg in het Mexicaans voetbal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Midden-Amerikaanse land Mexico wordt momenteel getroffen door een dodelijk griepvirus. Dat heeft ook gevolgen voor het voetbal. Een aantal competitiewedstrijden zullen afgewerkt worden in lege stadions.

De Mexicaanse voetbalbond (FMF) besloot om de wedstrijden van Guadalajara en América te laten spelen zonder publiek in de stadions. Het bestuur van FMF wil op die manier voorkomen dat het virus, een variant van de varkensgriep, zich nog meer zou verspreiden. Volgens de Mexicaanse regering heeft de ziekte al het leven gekost aan twintig mensen en mogelijk is de ziekte ook de doodsoorzaak in 48 andere gevallen. Er zouden al ruim duizend Mexicanen besmet zijn met het virus.

"We hebben het besluit genomen om deze twee wedstrijden zonder publiek te spelen omdat die volledig in lijn ligt met de voorzorgsmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid", klinkt het bij de FMF. De Wereldgezondheidsorganisatie is ondertussen in spoedzitting bijeen om te bestuderen of het nieuwe griepvirus een gevaar kan betekenen voor de internationale gezondheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties