Devroe: "Moet ik een bom gooien?"

Devroe: "Moet ik een bom gooien?"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Luc Devroe (foto), de sportmanager van Club Brugge, weet niet meer wat hij moet doen om de slechte resultaten een halt toe te roepen. "Moet ik een bom gooien zodat ze wakker zouden schieten?", vraagt hij zich af in HLN.

Luc Devroe ziet nu ook dat het helemaal nog niet zeker is dat Club Brugge volgend seizoen Europees zou spelen. AA Gent beende blauw-zwart dit weekend bij, maar won een wedstrijd minder. Ondertussen hijgen ook Westerlo, Lokeren en Racing Genk nog in de nek van de Bruggelingen. En komend weekend wacht een zware wedstrijd op het veld van co-leider Standard, dat nog in volle titelstrijd zit.

"Ik wil niet blind zijn voor de realiteit. Onze voorsprong is week na week geslonken en het is nu zelfs nog oppassen voor de vierde plaats. Er is een probleem. Het is duidelijk dat de ploeg geen vertrouwen meer heeft", aldus Devroe.

De sportmanager weet ook niet hoe hij die negatieve spiraal kan doorbreken. "De oplossing moet vanuit de technische staf en de spelers komen. Ik verwacht dat zij opstaan, want meer kan ik zelf niet doen. Of moet ik een bom gooien of een stuk of vijf spelers neerschieten?"

Club zit met een dilemma voor de volgende weken. Het trekt dit weekend naar Standard en dat zorgt voor een moeilijke situatie. "Stel dat we in Luik zouden gelijkspelen. Een slecht resultaat is dat niet, maar dan kan wel negatief werken. We geven Standard dan een tik in de titelstrijd en dan krijgt AA Gent de week erop misschien een minder geprikkelde tegenstander. Je ziet dat we onzelf serieus in de moeilijkheden hebben gewerkt", besluit de West-Vlaming. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties