De 10 seconden dat Anderlecht 'kampioen' was

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
De 10 seconden dat Anderlecht 'kampioen' was
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De spelers en supporters van Anderlecht waanden zich tien seconden lang de nieuwe kampioen van België. Tot het nieuws kwam dat Bryan Ruiz zijn strafschop miste. Paars-wit droop ontgoocheld af en moet zijn 30ste landskroon via testwedstrijden afdwingen.

Van de hemel naar de hel. Beter kan je het gevoel bij Anderlecht zaterdagavond niet verwoorden. Paars-wit was zeker van de driepunter op Genk en stilletjesaan sijpelde het nieuws door dat AA Gent in de 92ste minuut een strafschop had gekregen.

 

Mbark Boussoufa kon de druk niet meer aan en botste aan de cornervlag met de bal tegen de grond als een basketbalspeler die zich klaarmaakt voor een vrije worp. De Brusselse bank vergat even de wedstrijd in de Cristal Arena en richtte zijn ogen op een klein televisieschermpje.

 

En dan ... Duizend oerkreten weergalmen door de Genkse tribunes. Ruiz heeft blijkbaar gescoord. Fotografen melden dat Gent gelijk heeft gemaakt, maar Tom De Sutter checkt het nieuws bij de bank. Eén – één, vraagt de aanvaller. De Rode Duivel en zijn paars-witte worden snel uit hun droom ontwaakt. De Costa Ricaanse balgoocheler had gemist.

 

De vreugde veranderde in ongeloof. Boussoufa vocht tegen de tranen. “Zo’n ontgoocheling”, zucht De Sutter. “Ik denk dat ik op de bank zelfs een stoeltje de lucht zag invliegen.” Hulptrainer Besnik Hasi richt zijn pijlen op Ruiz: "Hopelijk speelt hij volgend seizoen niet voor Standard. Dat zou toch wel heel raar zijn."

 

Groot drama ten huize Juhasz. “Mijn vrouw was aan het wenen aan de telefoon”, jammert de Hongaarse verdediger. “Zij had gehoopt dat ik dit weekend naar huis zou komen. Juhasz werd onlangs papa en zal het nog een weekje langer zonder vrouw en kind moeten stellen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties