Cercle gaat onderuit tegen Waasland

De Nijs Michael
| 8 reacties

Cercle Brugge speelde gisteren in Varsenare tegen Red Star Waasland. De jongens van trainer Glen De Boeck hadden het niet onder de markt met de ambitieze tweedeklasser, groen-zwart ging met 0-1 onderuit.

Zowel Cercle Brugge als Waasland kregen in de beginfase enkele kansjes, maar de eerste grote mogelijkheid was voor Bernt Evens. De zomertransfer van Cercle Brugge kopte de bal voorbij Verhulst, maar Pieter Crabeels bracht nog redding voor de Waaslanders. Beide ploegen kregen voor het rustsignaal nog enkele kansen, maar doelpunten vielen er niet.

Het eerste grote wapenfeit uit de tweede periode kwam er dankzij doelman Verhulst. Hij kon een vrije trap van Cercle niet klemmen, waardoor Bozovic een grote kans kreeg. De netten trilden echter niet. Cercle drukte vervolgens even door, maar Buffel, Iachtchouck en Sergeant vonden de weg naar doel niet. Op het uur herpakte Waasland zich en kregen de bezoekers kansen via Julien De Araujo en Neve, maar een doelpunt werd niet gepuurd uit de dubbele kans.

Het bleek slechts uitstel want na 62 minuten stond de 0-1 toch op het bord. De Araujo scoorde op voorzet van Neve. Cercle Brugge reageerde nog en tien minuten voor tijd kwam de ingevallen Van Eenoo dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot naast. Bozovic trapte op de daaropvolgende corner eveneens naast. In de blessuretijd profiteerde Bozovic nog bijna van een misverstand in de bezoekende verdediging, maar Veldeman kon de bal net op tijd wegtrappen. Daardoor eindigde de partij op 0-1.

Cercle Brugge : Verbiest, Portier (58' Serebrenikov), Evens, Gombami, Viane, Buffel (70' Van Eenoo), Bozovic, Boi, Sergeant en Gjuzelov (45' Nyoni)

Red Star Waasland : Verhulst, Van Hoey (75' Dyck), Bou-Sfia, Serbest (45' Elejiko), Neve, Crabeels (75' Heuvinck), Sampil (45' Hurtado Agrondo), Van Geele (63' Paulussen), Masureel, Bourabia (45' Veldeman) en De Araujo (63' Shabi)

Doelpunten : 62' De Araujo (0-1)