Preud'homme: "Spelers kunnen nog 10 tot 15% beter"

Nico Wieme
| 4 reacties
Preud'homme: "Spelers kunnen nog 10 tot 15% beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent kijkt donderdag AS Roma in de ogen. De Buffalo’s moeten proberen een 3-1-achterstand uit de heenmatch goed te maken. Geen makkelijk karwei, maar coach Michel Preud’homme ziet toch enkele mogelijkheden.

“We zitten in een moeilijke positie: we moeten met minstens 2-0 winnen en dat tegen een ploeg als Roma”, aldus Michel Preud’homme op Sporza. “Ik ben ook nog een beetje teleurgesteld over onze heenwedstrijd. Verliezen met één goal verschil zou logisch geweest zijn.”

 

“In Rome hebben we toch enkele kansen gekregen. We moeten nu gewoon proberen die kansen die we krijgen beter te benutten. En het is de terugmatch, dus soms zullen we meer risico’s nemen”, beweert de Gentcoach.

 

“De kans dat we nog doorgaan is klein, maar we zijn sportmensen en die moeten altijd proberen beter te doen. Als je aan sport doet, moet je altijd proberen om te winnen en om jezelf te overtreffen. En dat is dan ook dat we zullen proberen te doen”, zegt Preud’homme.

 

Wat is het ideale scenario voor de Waalse trainer? “Dat Roma geen goal maakt en wij wel. Dan moeten we daarna nog maar één keer scoren om door te gaan. De spelers weten dat ze nog 10 à 15 % beter kunnen dan in de heenmatch, vooral met de laatste pass en de afwerking.”

 

Wanneer zal Preud'homme tevreden zijn? “Als we winnen en ons kwalificeren. Ik ben alleen tevreden als we winnen. Anders nooit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties