Wenger ziet zwakkere tegenstand

Yves Dekoning
| 15 reacties
Wenger ziet zwakkere tegenstand

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kunnen de grote vier de Premier League blijven domineren? Enkele topploegen verloren sterspelers terwijl andere teams fors investeerden. Wie overleefde de transferperiode het best?

De transfermarkt is nog niet gesloten, maar grote transfers worden niet meer verwacht. Arsene Wenger evalueerde de kansen van zijn team en beschouwt Chelsea als grootste concurrent omdat Manchester United en Liverpool sterspelers lieten gaan. Bij United vertrok Cristiano Ronaldo naar Real Madrid, Liverpool liet Xabi Alonso en Alvaro Arbeloa naar de Spaanse club gaan. Arsenal zag dan weer Emmanuel Adebayor en Kolo Touré naar Manchester City verhuizen. Bij Chelsea bleef de kern intact, maar er kwamen ook geen grote namen.

Wenger: "De vraag is wie het best omgaat met wat er zich op de transfermarkt heeft afgespeeld. Laten we er voor zorgen dat wij dat zijn. Het grote probleem voor United is de goals vervangen die Cristiano Ronaldo scoorde. Je kunt zeggen over hem wat je wilt, maar twee dingen zijn een feit. Hij was nooit geblesseerd en hij kreeg de bal tegen de netten. Ik ben verrast dat ze niet meer investeerden in nieuwe spelers, maar misschien doen ze dat nog in januari. Man Utd blijft een grote ploeg, maar vorig seizoen wonnen ze een moeilijk duel vaak met 1-0 dankzij een klasseflits van Ronaldo. Michael Owen is een gok, maar kan natuurlijk wel een serieuze impact hebben."

Over Liverpool had Wenger het volgende te zeggen: "Alberto Aquilani zal een goede speler zijn voor Liverpool, maar met Alonso verloren ze een geweldige speler. Hij was het brein achter het spel van Liverpool. Ik verwacht niet dat ze het nu moeilijk zullen krijgen, maar ben benieuwd hoe ze zijn vertrek gaan opvangen."

Ook Chelsea kwam aan bod: "Ik denk dat Chelsea een belangrijke bedreiging zal vormen dit seizoen. Met Carlo Ancelotti zullen ze zeker sterk voor de dag komen. De spelers worden echter al een dagje ouder en met de opeenvolging van matchen kan dat een rol spelen later op het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties