Groep H: Twente stunt, Boekarest gelijk

FC Twente zorgde donderdagavond voor een serieuze verrassing. De Nederlandse club versloeg Fenerbahce met 1-2 en boekt zo meteen een enorm belangrijke zege. In de andere wedstrijd kwam Steaua Boekarest niet verder dan een gelijkspel tegen FC Sheriff.

Fenerbahce - FC Twente 1 - 2

Fenerbahçe begon furieus aan de wedstrijd en ging op zoek naar een snelle openingstreffer. Colin Kazim-Kazim kreeg een eerste kans, maar Twente-doelman Boschker was alert. Ook nadien kwam Twente er nauwelijks aan te pas, maar het hield wel stand; 0-0.

Ook in de tweede helft hield Fenerbahçe het initiatief, maar kreeg Twente toch enkele goede kansen. Vooral Brian Ruiz liet een mogelijkheid onbegrijpelijk liggen. Aan de overkant schoot Mehmet Topuz wel staalhard binnen; 1-0. De bezoekers schoten wakker en Blaise NKufo kon een blunder van Demirel afstraffen; 1-1. Vijf minuten later zorgde diezelfde NKufo voor de 1-2 eindstand.

Steaua Boekarest - FC Sheriff 0 - 0

Steaua kon in een leeg stadion niet winnen van FC Sheriff. Door een schorsing mocht de thuisploeg nog steeds geen fans in het stadion laten. Gelukkig voor de supporters want de eerste 45 minuten waren niet om aan te zien. In de tweede helft was er enige verbetering, maar ook nu vielen er geen doelpunten.