Pocognoli: "Ben niet de rotte appel bij de Duivels"

Mathias Dumarey
| 40 reacties
Pocognoli: "Ben niet de rotte appel bij de Duivels"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Sébastien Pocognoli (foto) kreeg de jongste weken nogal wat kritiek om zijn gedrag bij de Rode Duivels. Toch ontkent de AZ-verdediger vandaag in Sport/Foot Magazine dat hij de rotte appel is bij de nationale ploeg.

"Ik heb gehoord dat ik de sfeer zou verzieken. Maar hoe zou dat nu kunnen? Ik ben nog maar drie keer geselecteerd geweest voor de nationale ploeg. Zulke dingen maken mij echt heel kwaad. Ik sta altijd klaar voor mijn land. Bij de beloften heb ik nooit een selectie geweigerd. En in mei, na een vermoeiend seizoen, ben ik ook meegereisd naar Japan voor de Kirin Cup", aldus Sébastien Pocognoli.

De verdediger kreeg veel kritiek omdat hij het gewoon afstapte toen hij hoorde dat hij niet zou spelen in Spanje. Voor de partij tegen Armenië werd hij opnieuw bij de groep genomen en stond hij wel op het veld. Over dat voorval voor de partij in Spanje zegt hij nog het volgende: "De groep speelde een oefenwedstrijd, maar ik moest op mijn eentje trainen. Ik vond dat getuigen van een gebrek aan respect", aldus de Waal.

"Ach, er scheelt vanalles bij de Rode Duivels", doet ook Pocognoli nog een boekje open. "Ik zou een boek kunnen schrijven over de problemen die er zijn. Enkele spelers met veel selecties worden beschermd in Vlaanderen. Ze denken dat ze zich vanalles kunnen veroorloven. Bij het groepsgesprek voorafgaan aan de partij in Armenië durfden die spelers wel niets te zeggen. Ik wilde toen wél praten, maar blijkbaar wordt zoiets niet geapprecieerd in Vlaanderen", besluit de AZ-speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties