"Lichaam Lukaku niet uitzonderlijk"

Nico Wieme
| 14 reacties
"Lichaam Lukaku niet uitzonderlijk"
Foto: © SC

Romelu Lukaku bezorgde Anderlecht donderdag de drie punten tegen Moeskroen. De paars-witte spits is amper zestien, maar kan al met een uitermate sterk lichaam pronken. "Niet uitzonderlijk", zo oordeelt fysiologieprofessor De Meirleir.

"De situatie van Romelu Lukaku is niet uitzonderlijk. In de jeugdreeksen zie je veel soortgelijke spelers", zegt Kenny De Meirleir in GvA. "De verklaring is simpel: het is een genetische kwestie. Zwarten zijn fysiek altijd vooruit geweest op blanken. Ze hebben een grotere spiermassa en zijn vroeger rijp. Daardoor kunnen deze jongens ook vroeger beginnen met een fitnessprogramma."

Spelersmakelaar Patrick Vervoort tempert de hoerastemming rond Lukaku. "Romelu heeft veel talent, maar de weg is nog heel lang. Het is goed dat hij zich kan bewijzen en nu al beslissend is in zijn invalbeurten. Een basisstek is de volgende stap in zijn carrière."


"Van Europese topclubs als Chelsea en Milan kan nog geen sprake zijn. Daar is het veel te vroeg voor. Jonge spelers mogen niet te snel vedetten worden. In alle opzichten is het een prima zaak dat Romelu in Anderlecht is gebleven", aldus Vervoort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties