Schalke wint derby, andere toppers zegevieren ook

Philippe Crols
| 10 reacties

Op zaterdag waren er in de Bundesliga heel wat ogen gericht op het Signal Iduna Park. Daar speelden Borussia Dortmund en Schalke 04 de Rivierderby. De bezoekers trokken aan het langste eind. Verder boekten ook Stuttgart en kampioen Wolfsburg een zege.

De 134e Rivierderby werd dus gewonnen door Schalke 04. De bezoekers klommen in Dortmund op het halfuur op voorsprong. Een rake counter werd door Jefferson Farfan (foto) afgerond. Het bleek voldoende voor de winst. Schalke blijft bovenaan meespelen, Dortmund moet meer en meer naar onder kijken.

Schalke komt evenwel niet dichter bij leider Leverkusen. Bayer leek in Keulen af te stevenen op een gelijkspel, maar Simon Rolfes bezorgde zijn team in de slotfase alsnog de drie punten. Maniche werd helemaal op het einde nog uitgesloten. Leverkusen is voorlopig ook alleen leider.

Kampioen Wolfsburg heeft zich in eigen huis niet laten verrassen door Hannover 96, al kende het geen makkelijke namiddag. Zvjezdan Misimovic opende met een knappe vrijschop de score, maar Hanno Balitsch maakte snel gelijk met het hoofd. Nog voor rust nam Wolfsburg opnieuw afstand. Op aangeven van Edin Dzeko trof Christian Gentner raak. Na de koffie was opnieuw Dzeko de man van de assist. De spits bediende na enkele minuten Makoto Hasebe, die de wedstrijd in een beslissende plooi leek te leggen. Een minuut later verschalkte Alexander Madlung zijn eigen doelman, waardoor het opnieuw spannend werd. Op het uur zorgde de man van de wedstrijd, Edin Dzeko, ervoor dat de kloof terug twee doelpunten bedroeg. Deze keer werkte hij zelf af. 4-2 was ook de eindstand.

Stuttgart telde voor speeldag zeven nog maar vijf punten. De winst in Frankfurt was dus welgekomen. Stuttgart had de zaak al vrij snel onder controle. Na een halfuur had Julian Schieber al tweemaal gescoord en bovendien moest de thuisploeg ook met tien man verder na de uitsluiting van Marco Russ. Na rust dikte Thomas Hitzlsperger nog verder aan tot 0-3. Voor Frankfurt betekende dit resultaat meteen ook de eerste nederlaag van het seizoen.

Werder Bremen blijft gestaag stijgen. Dankzij goals van Aaron Hunt en Claudio Pizarro (2x) keerde Mainz puntenloos huiswaarts.

Vrijdag won Bochum al met het kleinste verschil bij Nürnberg. Diego Klimowicz scoorde in de openingsfase de enige goal van de degradatietopper.