Groep 3: Slovakije laat kwalificatie liggen

Anthony Van der Planken

Slovakije heeft de kans om zich te plaatsen voor het WK 2010 (voorlopig) laten liggen. De Slovaken hadden thuis tegen Slovenië genoeg aan een gelijkspel, maar gingen uiteindelijk pijnlijk onderuit.

Slovakije - Slovenië: 0-2

Slovakije startte met de wetenschap dat een gelijkspel tegen eerste achtervolger Slovenië genoeg zou zijn voor rechtstreekse kwalificatie voor het WK. Birsa en Pecnik beslisten er echter anders over. Birsa opende vlak na de rust de score voor de Slovenen. Slovakije probeerde wel terug te vechten, maar de levensbelangrijke gelijkmaker viel niet. Het was Pecnik die uiteindelijk in blessuretijd de 0-2 aantekende. Daardoor sluipt Slovenië tot op twee puntjes van Slovakije. De Slovaken moeten nu absoluut volgende woensdag gaan winnen in Polen, want Slovenië heeft met een bezoek aan San Marino een bijzonder makkelijke opdracht.

Tsjechië - Polen: 2-0

Tsjechië won met 2-0 van Polen en blijft zo mathematisch kans maken op de tweede plek. In een bitsige wedstrijd opende Necid in de tweede helft de score. Twintig minuten voor het einde legde Plasil de eindstand vast. Tsjechië maakt mathematisch nog steeds kans op de tweede plaats, maar toch is er een mirakel nodig -Slovenië mag dan niet winnen in San Marino- om alsnog het WK te halen.