Kompany verlengt contract bij City tot 2014

Nico Wieme
| 2 reacties
Kompany verlengt contract bij City tot 2014
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany heeft een contractverlenging bij Manchester City getekend tot medio 2014. Daarmee wil de club een einde maken aan de speculaties over een transfer van de Rode Duivel naar Barcelona.

Tegen Wigan stond Vincent Kompany het voorbije weekend nog eens twintig minuten op het veld na maanden blessureleed. “Het was van mei geleden. Het voelde goed en ik heb ervan genoten”, zei Kompany.

 

Ambities

In datzelfde weekend verlengde de ex-Anderlechtspeler zijn tot 2012 lopende verbintenis bij City met twee jaar. In 2008 kwam Kompany over van het Duitse Hamburger SV. “De ambities van deze club stroken met mijn ambities. We zijn nu een mature ploeg”, aldus onze landgenoot.

 

Positie

“We hebben dit seizoen mentaal en professioneel een enorme stap vooruit gezet. Dat is de reden waarom wij beter zijn dan vorig seizoen. Het is veel comfortabeler in een ploeg te spelen waar iedereen zijn uiterste best doet.”

 

De Rode Duivel kan zowel in de verdediging als op het middenveld uitgespeeld worden. “Mijn favoriete positie blijft in het middenveld, maar ik speel even goed in de verdediging. Iedere kans die ik krijg, probeer ik te grijpen.”

 

Geld

“We kijken nu vooral naar boven en de neuzen wijzen allemaal in dezelfde richting, zowel op als naast het plein. We hadden ook nooit zo’n goede band met onze fans als nu. Dat is niet altijd evident als er zoveel geld in omloop is”, aldus nog Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties