Anderlecht op jacht naar volgende ronde

Gert-Jan Weyters
| 8 reacties
Anderlecht op jacht naar volgende ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht krijgt vanavond het bezoek van Timisoara. Bij winst kan Anderlecht een definitieve stap zetten naar de volgende ronde. Dat hangt af van het resultaat tussen Ajax en Zagreb.

Als Anderlecht wint en Ajax de volle buit pakt in Zagreb gaat paarswit door naar de volgende ronde van de Europa League. Als... want Zagreb gaat in beroep tegen de puntenaftrek van drie punten. De kans is echter klein dat de UEFA hier op in gaat.

Anderlecht kan opnieuw beroep doen op de diensten van Jonathan Legear. Ook Davy Schollen keert terug uit blessure. Probleemkind Nicolas Frutos zit opnieuw in de kern. Verwacht wordt dat hij niet start, maar een gemotiveerde Frutos is een gesel voor iedere verdediging. Romelu Lukaku zal net als in Timisoara starten als enige diepe spits, met Mbark Boussoufa en Matias Suarez in steun.

Net als Anderlecht heeft Ajax zijn lot in eigen handen. Bij winst voor de Amsterdammers is het over en out voor Zagreb. Dinamo Zagreb kreeg eerder al een officiële waarschuwing van de UEFA in verband met de talrijke rellen. Indien het nog eens tot onlusten komt met Zagreb-supporters wordt Zagreb uit de Europese competitie genomen.
(AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties