Utaka houdt OB aan de leiding

viki meeuwis
| 0 reacties
Utaka houdt OB aan de leiding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zaterdag werd de zeventiende speeldag in de SAS-Ligaen op gang getrapt met het duel tussen Esbjerg en Aalborg.

Om aansluiting aan de top te kunnen behouden kon Esbjerg best de drie punten op zak steken. Het werd een duel dat in triestig regenweer gespeeld werd. De thuisploeg had verschillende goede kansen tijdens de eerste helft maar het was Aalborg dat kort voor de pauze op voorsprong kwam. Michael Jakobsen kreeg na een goede combinatie de bal te pakken en stuurde die in de verste hoek.

Esbjerg dat zonder Søren Rieks speelde, hij zat een schorsing uit, deed er na de pauze niet lang over om tegen te prikken. Tim Janssen kopte de bal na een voorzet van Peter Nymann in doel.

Aalborg zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens offside en Michael Jakobsen kon op de valreep een tweede doelpunt van Esbjerg verhinderen.

Silkeborg won uit van FC Nordsjælland met het kleinste verschil. Doelpuntenmaker van dienst was Christian Holst die in de slotfase de bal kon binnentikken.

Rode lantaarn Randers geraakte op eigen veld niet voorbij SønderjyskE waardoor het niet de broodnodige drie punten pakte maar slechts eentje. Randers blijft laatste met vijf punten uit zeventien wedstrijden.

FC Kopenhagen kreeg FC Midtjylland op bezoek. De thuisploeg won in het eigen Parken Stadion en blijft daarmee in de running voor de titel. FCK had de eerste helft in handen en het was Atiba Hutchinson die Kopenhagen in de vierde minuut op voorsprong kon brengen. Totaal onverwacht kreeg FC Midtjylland een goede kans iets voor het half uur om was. Ken Ilsø probeerde keeper Kim Christensen te testen. Christensen slaagde erin om de bal uit doel te weren. Vier minuten later was William Kvist dichtbij een goal aan de andere kant van het veld maar ook die bal eindigde op de paal.

Na de rust wisten de bezoekers het heft in eigen handen te nemen. Midtjylland zette veel druk maar kon niet tot scoren komen. Drie minuten voor tijd lukte het Dame N’Doye wel om de bal in doel te krijgen waardoor FC Kopenhagen met de zege aan de haal ging.

Århus ontving Brøndby. De held van de dag was Peter Graulund die het enige doelpunt wist te scoren. De match was dan amper een kwartier ver. Zowel Graulund als Devdariai en Jakob Poulsen kregen nog goede kansen. Na de rust kwam Jan Kristiansen dicht bij de gelijkmaker maar kreeg de bal niet in doel. Bij Brøndby was de beste kans voor Alexander Farnerud. De Zweed stond geheel vrij en kon op doel schieten. De bal ging echter net over.

Leider OB nam het thuis op tegen de voorlaatste in de stand, HB Køge. In tegenstelling tot wat verwacht werd, had OB het niet onder de markt met de tegenstander. Het was ook HB Køge dat het best aan de partij begon en het meeste druk kon zetten. Na de rust kreeg Thomas Christensen een rode kaart voor het vasthouden van Caca’s shirt. HBK moest dan nog een helft verder met tien man. Dat was het signaal voor OB om druk te beginnen zetten. Zowel Utaka als Absalonsen kregen goede kansen maar slaagden er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. In de slotfase lukte het Utaka toch om de bal tegen het net te knallen waardoor OB alsnog met de drie punten aan de haal gaat. OB blijft leider met 38 punten, vier meer dan FC Kopenhagen, de tegenstander in de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties