Ruiz: "Ik mis de aandacht niet"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ruiz: "Ik mis de aandacht niet"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo kan binnenkort terug rekenen op Jaime Ruiz. De Colombiaanse topschutter van vorig seizoen speelt dinsdag al een oefenwedstrijd. Zijn comeback in de eerste ploeg is voor het einde van de maand.

Ruiz startte aan het seizoen met een verharding aan de adductoren in de rechterbil, kwam in september even terug in de ploeg, maar ging daarna onder het mes om definitief een punt te zetten achter zijn blessureleed.

Vriendin

“Eigenlijk was ik blij toen de dokter me vertelde dat ik geopereerd moest worden”, zegt Ruiz aan Westerlo magazine. “Meteen wist ik waarvoor ik stond. Het deed ook eens deugd om niet in de schijnwerpers te staan, ik mis de aandacht niet.”

Bij zijn vriendin vond Ruiz een steun en toeverlaat tijdens zijn revalidatie. “Jill is heel belangrijk geweest. Het is dankzij haar dat ik er zo snel mogelijk bovenop ben gekomen. Met haar ben ik hier heel gelukkig. Omdat ik de Nederlandse taal niet machtig ben, ben ik heel afhankelijk van Jill.”

Op 23 december maakt de Colombiaan mogelijk zijn comeback in het eerste elftal. “Verwacht niet dat ik na die drie maanden meteen de oude Ruiz ga zijn. Ik hoop dat ik na verloop van tijd het vertrouwen van de trainer terug krijg. Ik wil bewijzen dat het geen toeval was dat ik vorig jaar topscorer werd.”

Transfer

Vorig seizoen meldde Panathinaikos zich even voor de aanvaller. “Ik wil het maximum uit mijn carrière halen en ooit voor een grote voetbalclub uitkomen, maar op dit moment telt alleen Westerlo.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties