Stijnen: "Advocaat moet opstappen"

Stijnen: "Advocaat moet opstappen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen heeft snoeihard uitgehaald naar Philippe Collin en Dick Advocaat. De voormalige nationale doelman nam geen blad voor de mond en sprak duidelijke taal over de entourage van de Rode Duivels.

In een interview met Sportweekend heeft Stijn Stijnen (foto boven) exclusief zijn onverbloemde mening gegeven over de gang van zaken bij de Rode Duivels. Met name Philippe Collin (foto rechts), voorzitter van de Technische Commissie en notoir Anderlechtbestuurslid, moest het ontgelden.

 

Collin is boosdoener

“Tijdens mijn dertig interlands is er nooit discussie over mijn positie geweest. Dan stel ik vast dat ik de laatste periode op vergaderingen van de Technische Commissie constant in vraag werd gesteld”, begon Stijnen zijn praatje. Wie nam daarvoor het initiatief? “De voorzitter van de Techische Commissie, de man die ook geprobeerd heeft de vorige bondscoaches te beïnvloeden.” Collin dus.

 

Ook over de niet-selectie van Timmy Simons heeft Stijnen een duidelijke mening. “Er zijn zoveel problemen geweest in de nationale ploeg. Dan roep je toch zo iemand op, die bijna tachtig interlands heeft gespeeld, ook al is het maar om informatie in te winnen. Wat was het criterium om Timmy niet te selecteren? Leeftijd.”

 

“Kon niet meer doorheen muur”

Net op dat punt konden ze Stijnen zelf niet pakken. “Neen. Maar bij mij hebben ze prikjes uitgedeeld. Ik begrijp dat de mensen denken dat ik gevlucht ben, maar zij hebben geen kennis van zaken over de entourage van de nationale ploeg. Ik heb altijd willen vechten, maar op een bepaald moment komt er een muur voor jou waar je niet doorheen kan en dan houdt het op.”

 

Advocaat moet opstappen

Stijnen vindt dat Dick Advocaat (foto links) aanvankelijk goede beslissingen heeft genomen tegenover de groep Rode Duivels, maar dat hij dat nu, door zijn duobaan bij AZ, op de helling zet. “Advocaat smijt alles nu gewoon in de vuilbak door de Rode Duivels als een klusje te beschouwen. Hij is respectloos tegenover het Belgische volk en de bond.”

 

De nummer één van Club Brugge heeft maar één advies voor de Nederlandse bondscoach. “Men wil de Belgische nationale ploeg terug naar een toernooi brengen, dan kan je al je werk als bondscoach niet zomaar aan je assistenten overlaten. Dan moet je opstappen.”

 

Advocaat als “vedette”

Op het einde van het interview haalt Stijnen nog eens hard uit naar Collin, die Advocaat een “vedette” heeft genoemd. Volgens de Limburger heeft de voetbalbond zich daardoor in een zwakke positie gemanoeuvreerd. “Je mag nooit iemand een vedette noemen”, aldus nog Stijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties