Westerlo zet in slotfase stug Bergen opzij

Ward Callens
| 3 reacties

Westerlo heeft zich naar de overwinning geknokt tegen een stug Bergen in hun achtste finale van de Cofidis Cup. De thuisploeg kon pas in de slotfase het verschil maken. Toen Gueye even later rood kreeg kon Bergen de boeken toe doen.

De opkomst in ‘t Kuipje was op zijn minst mager te noemen vanavond. Drie kwart van de tribunes bleef onbezet. De fans liepen blijkbaar niet warm voor deze winterse cupmatch. Toch zullen de bezoekende supporters het in de beginfase van de wedstrijd niet koud hebben gehad. Scheidsrechter Pots heeft de match nog maar net op gang gefloten of Cedric Roussel zorgt voor de 0-1. David Grondins loepzuivere voorzet werd door Roussel keurig in doel gekopt.

Bergen bleef de gevaarlijkste ploeg in de aanvangsfase. De weinige meegereisde supporters lieten hun waardering blijken. Bij Westerlo het tegenovergestelde verhaal: niets leek te lukken. Bergen hield alles goed op slot achterin.

Matumona was een duiveltje in een doosje. Zijn dribbels waren een gesel voor de Westelse defensie. De bezoekers lieten mooi voetbal zien tijdens het eerste halfuur. Maar ook de thuisploeg liet zien dat het kan voetballen, met een paar mooie acties van Rachid Farssi.

Stilaan kreeg de thuisploeg meer vertrouwen. Het nam het spel in handen en zorgde voor meer dreiging.

De eerste echte doelkans bleek meteen de goede te zijn. Een voorzet van de op links opgerukte Van Kerckhoven werd door Odita onhoudbaar naast Peersman geknikt. De Nigeriaan vierde zijn doelpunt met een fraaie salto.

Na de rust verschenen beide teams zeer gretig op het terrein. Westerlo ging op zoek naar de overwinning, maar toonde weinig creativiteit in hun opbouw. Ruiz en Farssi kwamen wel een paar keer tot schieten, maar een sterk keepende Peersman hield zijn ploeg recht.

In de slotfase kon Westerlo dan toch het verschil maken. Dekelver scoorde eerst zelf en gaf even later de 3-1 cadeau aan Tomou. Tussendoor kreeg Gueye nog de rode kaart. Dit bleek de doodsteek te zijn voor de bezoekers, die geen vuist meer konden maken. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, vooral op basis van een sterke tweede helft. (AN)