Van Gijseghem: "Wennen aan de bal"

Hannes De Meyer
| 6 reacties
Van Gijseghem: "Wennen aan de bal"
Foto: © SC

Daan Van Gijseghem heeft zijn eerste trainingen bij Club Brugge achter de rug. "Het gaat goed", vertelt de 21-jarige verdediger.

"Verrassend toch, want ik heb bijna twee maanden niet gevoetbald", zegt Daan Van Gijseghem in Het Laatste Nieuws. "Dat ik in de selectie zit tegen Gent is mooi meegenomen, want het moet ook niet té snel gaan: ik moet eerst weer mijn ritme oppikken."

"Die laatste weken bij Moeskroen, dat waren geen echte trainingen meer. Uithouding is geen probleem, ik heb veel gelopen, maar voetbal is meer dan dat. Het is weer wennen aan de bal."

"Op de eerste training kwam Maxime Lestienne naar me toe: Was is dat?, vroeg hij terwijl hij naar de bal wees. Ik heb net hetzelfde gevoel: het is wennen aan de bal. Ik heb de trainer gewaarschuwd: als ik nu een pass krijg, weet ik niet waar de bal belandt."

Vorige zomer sloeg Van Gijseghem nog een aanbod van Club af. "Ik moet sportleider Luc Devroe bedanken dat hij me niets kwalijk heeft genomen. Hij was zes maanden geleden zo ontgoocheld in mij."

Trainer Koster speelde een belangrijke rol in de onderhandelingen. "Het klikte meteen met Adrie Koster. In onderhandelingen zijn de cijfers niet het belangrijkste, het gesprek met je trainer geeft de doorslag. Koster heeft me uitgelegd waar hij naar toe wil en dat bevalt me. Ik vind het belangrijk dat hij niet bang is om jonge gasten erin te gooien."

Germinal Beerschot wilde Van Gijseghem ook graag. "Ze deden ook een goed voorstel, maar ik heb neen moeten zeggen. Ik was al rond met Club Brugge."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties