Kompany en Vermaelen scoren (video)

Philippe Crols
| 1 reacties
Kompany en Vermaelen scoren (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in Engeland eisten enkele landgenoten afgelopen weekend een hoofdrol op. Thomas Vermaelen en Vincent Kompany scoorden. Vermaelen verloor wel de topper tegen Manchester United. De andere Belgen toonden zich eveneens.

Thomas Vermaelen was bijzonder twijfelachtig voor de komst van Manchester United. Uiteindelijk speelde de Antwerpenaar wel de hele wedstrijd en hij scoorde nog ook. De zesde competitietreffer van de verdediger was wel slechts een pleister op een houten been, want United stond op dat moment al 0-3 voor. In onderstaande video kan u helemaal op het einde de goal van de Rode Duivel bekijken. Ritchie De Laet kwam bij Manchester United niet van de bank, maar behoorde dus wel tot de wedstrijdkern. Arsenal heeft nu vijf punten achterstand op leider Chelsea en ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. United is tweede op een punt van de Blues en heeft eveneens een match meer gespeeld dan de leider.

Vincent Kompany (foto) scoorde tegen Portsmouth net voor rust met een krachtige kopbal. Het was voor de speler van Manchester City nog maar zijn tweede goal in de Premier League. Op het uur moest onze landgenoot zich geblesseerd laten vervangen door Dedryck Boyata. Bij de bezoekers speelde Anthony Vanden Borre de hele wedstrijd. Hij trapte op het halfuur op de dwarsligger.

Afgekeurde goal Fellaini

Marouane Fellaini was ook dicht bij een goal voor Everton op het veld van Wigan. Onze landgenoot scoorde ook, maar zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel. Everton won uiteindelijk wel met het kleinste verschil.

Geoffrey Mujangi Bia kroonde zich bij Wolverhampton bijna tot matchwinnaar. Hij mocht op bezoek bij Hull City in de slotminuut invallen en was nog heel dicht bij de 2-3. Het degradatietreffen bleef zo onbeslist.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties